Pivná nátierka na hrianky

Pivná nátierka na hrianky

My ako národ pivárov nesmieme zabudnúť na nátierku z piva. Tá sa môže pýšiť svojou špecifickou chuťou, ktorú jej dodáva pivo. Niekto ju bude milovať hneď, niekto jej bude musieť prísť na chuť, ale nakoniec si ju zamiluje každý.

Čo budeme potrebovať

  1. 500 g výrazného čedaru (nakrájaný na kocky)
  2. 1 lyžica worcesterskej omáčky
  3. 1 lyžička horčica
  4. 2 strúčiky cesnaku
  5. Soľ
  6. Korenie
  7. 200 ml čierneho piva (môžete použiť aj nealkoholické)

Postup

  1. Syr v kuchynskom robote nasekáme nadrobno
  2. Pridáme worcesterskú omáčku, horčicu, prelisovaný cesnak, soľ a korenie
  3. Zmes premiešame
  4. Začneme pomaly pridávať pivo a stále nátierku premiešavame
  5. Nátierka musí byť hladká a roztierateľná
  6. Necháme odpočinúť v chladničke aspoň 30 minút, kým budeme podávať

Ku skvelému výsledku je potrebné mať skvelý hriankovač. Pozrite sa na recenzie najlepších piatich hriankovačov a vyberte si ten pravý.

Nadýchaná pivná nátierka s chlebom a krekrami.
Zdroj: browneyedbaker.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.