Názov je údajne odvodený od námorníkov, ktorí tento pokrm priviezli do Neapola. Jedná sa o jeden z najstarších receptov, ktorý obsahuje paradajky, cesnak a bazalku .
Ingrediencie
- 5 veľkých paradajok (ošúpaných)
 - 5 strúčikov cesnaku
 - 500 g mozzarelly
 - 10 ks ančovičiek
 - 2 polievkové lyžice olivového oleja
 - soľ
 - oregano
 
Postup
- Paradajky zľahka poduste na oleji.
 - Potom nimi posypte 2 pripravené cestá.
 - Pridajte, nadrobno nasekaný, cesnak a ančovičky.
 - Pečte v predhriatej rúre asi 7 minút.
 - Potom pridajte syr a pečte do jeho zozlatnutia.
 

V kuchyni je možné používať nielen oregano alebo bazalku. Preskúmajte aj ďalšie kúzelné bylinkové recepty .

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín