Poznáme tie najlepšie domáce pizza recepty! Ktorý z nich vyskúšate ako prvý?

Pripravte si tie najchutnejšie recepty na pizzu, ktoré zvládne každý.

Ste začiatočník, pokročilý kuchár, vegetarián alebo milovník mäsa?

Inšpirujte sa uvedenými jedlami, ktoré vyhovujú naozaj všetkým!

Všeobecne o príprave domáceho pizza cesta

Základným cestom na pizzu je jednoduché kysnuté cesto. Na jeho prípravu sa používa hladká alebo polohrubá múka, do ktorej sa pridáva trocha oleja, soľ, droždie a mlieko. Namiesto mlieka je možné použiť vodu alebo cmar, kefír, a dokonca aj pivo.

Samozrejme je možné použiť aj iné cestá na pizzu bez kysnutia. Ide napríklad o cesto s prídavkom zemiakov, chlebové cesto alebo cesto z celozrnnej múky. Ďalej potom jogurtové, tvarohové alebo krehké cesto s prídavkom kypriaceho prášku. Rýchla je príprava pizze z kúpeného lístkového cesta.


Tvarovanie pizze

Tradičným a obvyklým tvarom pizze je tvar okrúhly. Na tento účel slúži celý rad foriem rôznych veľkostí. Pre väčší počet stravníkov, alebo pre väčších jedákov, je jednoduchšie pripraviť recept na pizzu na plech.

Pokiaľ nemáte formu na pizzu, okrúhly tvar upečte v tortovej forme. Okrem toho si môžete pripraviť aj malé pizze, a to najrôznejších veľkostí, ktoré z cesta vykrojíte pomocou pohára alebo pokrievky na hrniec.


Náplne do pizze

Vyvaľkané a vytvarované cesto sa najčastejšie potiera kečupom, passatou, paradajkovým pretlakom alebo smotanovým základom viď recept vyššie. Pre väčšiu pikantnosť môžete použiť ostrý kečup alebo ho ochutiť čili korením či prelisovaným cesnakom. Potom už stačí pridať, rôzne kombinovanú, náplň.

Tá sa môže skladať z paradajok, nakrájaných na kolieska, nakrájanej cibule, prúžkov paprík, jemných koliesok cukety, plátkov šunky, salámy alebo, nadrobno nakrájanej, údeniny, rôznych náplní z mäsa či rýb, mierne podusených húb, na kolieska nakrájaných tyčiniek, sardiniek a ďalších prísad, ktoré máte radi a máte ich momentálne k dispozícii.

Ak chcete veľmi ostrú pizzu, doplniť ju môžete feferónkami alebo olivami. Navrch pokrmu sú obvykle pokladané plátky syra (syr môžete tiež nastrúhať). Na záver býva celé jedlo okorenené a doplnené bazalkou, oreganom alebo inou obľúbenou bylinkou.

Náplň na pizzu si tiež môžete rozčleniť do dvoch alebo viacerých chutí a to tak, že si kúskom cesta vymedzíte výseče a náplne striedate.

Využite túto inšpiráciu a pripravte si doma taký recept na pizzu, ktorý bude presne podľa vášho gusta. Dobrú chuť!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.