Hľadáte tip na jednoduchú a chutnú večeru?
Alebo slávnostnú prílohu?
Potom ste tu správne!
Pripravili sme si pre vás 5 chutných receptov na pilaf, ktoré si obľúbite!
Vyskúšajte mäsovú aj vegetariánsku verziu.
Naše recepty
Vyskúšajte aj naše vynikajúce recepty na upečenú ryžu , ktorá sa hodí pre všetky príležitosti!
Pár zaujímavostí na záver
- Pilaf je pokrm z ryže, ktorý sa varí vo vývare .
- V závislosti na tom, kde sa pripravuje, môže byť doplnený mäsom, rybami, zeleninou, sušeným ovocím alebo orechmi .
- Popularitu pilafu možno vysledovať prinajmenšom do doby Alexandra Veľkého v 3. storočí pred naším letopočtom.
- Keď Alexander navštívil provinciu Baktria, dostal na kráľovskej hostine pilaf. Vojaci Alexandra Veľkého vraj vtedy priviezli recept na pilaf do Macedónska ako jedno zo svojich nových obľúbených jedál .
- Okrem základných potravín sa do pilafu používalo jahňacie alebo prepeličie a niekedy trochu chilli .
- Zaujímavé je, že Uzbekovia veria, že pilaf by mali pripravovať iba muži .
A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!