Vynikajúce recepty na plnené vianočné pečivo! Pripravte si s nami to najlepšie

Po skvelej rybej polievke, dokonale usmaženom rezne a lahodnom šaláte sa rodina teší, akým cukrárskym kúzlom ju prekvapíte počas tohtoročných Vianoc.

A práve plnené vianočné pečivo je z princípu kráľovnou sviatočná tabuľa, pretože jeho príprava sa skladá iba z pečenia korpusov, plnenia cukroví a následného zdobenia.

Pripravte si jeden z týchto receptov na vianočné pečivo s krémom!

Krémy na plnenie vianočných cukroviniek

Karamelový krém

Čo budeme potrebovať

  • 180 g cukru
  • 80 g masla
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžica vody

Postup

  • Do hrnca dajte cukor a na veľmi miernom plameni pomaly rozpúšťajte, ale nemiešajte.
  • Až sa cukru rozpustí, pridajte na kúsky nakrájané maslo a až teraz zamiešajte.
  • Na záver opatrne prilejte smotanu na šľahanie.
  • Po dobu 10 – 15 minút nechajte zmes na malom plameni prebublávať a občas premiešajte.
  • Zmes by mala získať krémovú konzistenciu.
  • Nechajte vychladiť a môžete používať.

Kokosový krém s bielou čokoládou

Čo budeme potrebovať

  • 70 g strúhaného kokosu (môžu byť aj plátky kokosu)
  • 100 g bielej čokolády
  • 90 g masla či margarínu
  • štipka soli

Postup

  • Pokiaľ používate plátky kokosu, začnite tým, že ich v sekáčiku nasekáte na jemno.
  • Bielu čokoládu nalámte na kúsky a tiež rozdrvte v sekáčiku. Pokiaľ ho nemáte k dispozícii, môžete jednoducho nastrúhať.
  • Pridajte soľ a zmäknuté maslo či margarín a vyšľahajte.
  • Teraz krém môžete dať do zdobiaceho vrecka a ľubovoľne použiť.

Tento krém je krásne ľahký a vďaka použitým surovinám je aj zdravý. Výborne sa hodí do pečiva, kde je treba viac krému napr. plnené trubičky, parížske tyčinky alebo napríklad linecké košíčky.

Čokoládový krém

Ingrediencie

  • 250 g čerstvého syra
  • 200 g horkej čokolády, ideálne s vysokým obsahom kakaa
  • 1 lyžica medu

Postup

  • Najprv rozpustite čokoládu spolu s medom. Potom nechajte ľahko vychladnúť.
  • Pridajte čerstvý syr a dôkladne premiešajte. Dajte aspoň na 1 hodinu do chladničky vychladiť.
  • Po vychladení zmes našľahajte ručným šľahačom, naplňte zdobiace vrecko a použite podľa chuti.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.