Ďalší recept na pórovú polievku. Klasika, ktorá nesklame. Trochu sa líšia spôsobom zahustenia, ale stojí za to vyskúšať zmenu.
INGREDIENCIA:
- ½ hrnčeka masla
 - 2 póry
 - ¾ litra kuracieho vývaru
 - 2 lyžice kukuričného škrobu
 - 4 hrnčeky na kocky nakrájaných zemiakov
 - 2 hrnčeky mlieka alebo smotany na šľahanie
 - 2 lyžičky soli
 - ½ lyžičky korenia
 
POSTUP:
- Na rozpustenom masle si orestujete pór nakrájaný na kolieska.
 - Osoľte a restujte asi 10 minút.
 - Zaprášte kukuričným škrobom, premiešajte, počúvajte vývarom, osoľte, okoreňte, pridajte na zemiaky a varte asi 30 minút.
 - Ku koncu pridajte smotanu alebo mlieko a chvíľu povarte.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín