Červená kapusta má väčšina z nás spojená s pečenou kačicou a knedľami.
Táto kapustovitá zelenina má ale v kuchyni aj mnoho iných využití.
Poďme si predstaviť chutné recepty na nátierky z červenej kapusty.
Je jednoduchá, zdravá a pochutnávať si na nej môžete na desiatu, obed aj večeru!
Pripraviť ju možno s kapusta nakladaného aj čerstvého.
Ktorý variant vyskúšate ako prvý?
Naše recepty
Prečo zaradiť červenú kapustu do svojho jedálnička?
Červená kapusta je v obchodoch na zohnanie po celý rok, či už nakladané alebo čerstvé. O kapuste všeobecne sa vie, že je veľmi zdravou potravinou bohatou na mnoho zdraviu prospešných látok. Obsahuje vitamín C, A, E aj K. Z minerálnych látok v ňom nájdeme najmä vápnik, fosfor, mangán, draslík či horčík. V neposlednom rade je skvelým zdrojom niektorých antioxidantov, najmä antokyanov, ktoré sa odporúčajú ako prevencia pred onkologickými alebo kardiovaskulárnymi ochoreniami.
Ako červenú kapustu konzumovať?
Červenú kapustu možno konzumovať v mnohých rozmanitých podobách. Okrem receptov na nátierky z červenej kapusty ho tak môžete do svojho jedálnička zaradiť v podobe rozmanitých šalátov, ako nakladanú pochúťku, výdatnú polievku či lahodnú dusenú prílohu. Fantázii sa medze nekladú a chutí vždy skvele.