7 jednoduchých receptov na nátierky s červenou kapustou, ktoré zachutnajú každému!

Červená kapusta má väčšina z nás spojená s pečenou kačicou a knedľami.

Táto kapustovitá zelenina má ale v kuchyni aj mnoho iných využití.

Poďme si predstaviť chutné recepty na nátierky z červenej kapusty.

Je jednoduchá, zdravá a pochutnávať si na nej môžete na desiatu, obed aj večeru!

Pripraviť ju možno s kapusta nakladaného aj čerstvého.

Ktorý variant vyskúšate ako prvý?

Prečo zaradiť červenú kapustu do svojho jedálnička?

Červená kapusta je v obchodoch na zohnanie po celý rok, či už nakladané alebo čerstvé. O kapuste všeobecne sa vie, že je veľmi zdravou potravinou bohatou na mnoho zdraviu prospešných látok. Obsahuje vitamín C, A, E aj K. Z minerálnych látok v ňom nájdeme najmä vápnik, fosfor, mangán, draslík či horčík. V neposlednom rade je skvelým zdrojom niektorých antioxidantov, najmä antokyanov, ktoré sa odporúčajú ako prevencia pred onkologickými alebo kardiovaskulárnymi ochoreniami.

Ako červenú kapustu konzumovať?

Červenú kapustu možno konzumovať v mnohých rozmanitých podobách. Okrem receptov na nátierky z červenej kapusty ho tak môžete do svojho jedálnička zaradiť v podobe rozmanitých šalátov, ako nakladanú pochúťku, výdatnú polievku či lahodnú dusenú prílohu. Fantázii sa medze nekladú a chutí vždy skvele.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.