Veľmi jednoduchá buchta s vláčnym stredom a chrumkavou kôrkou. Bublanina z červených ríbezlí je ľahká sladkosť v letných dňoch!
Čo budeme potrebovať
- 3 hrnčeky ríbezlí
 - 200 g masla
 - 200 g cukru
 - 1 vanilkový cukor
 - 3 vajcia
 - 350 g polohrubej múky
 - 1/2 balíčka prášku do pečiva
 
Postup
- Ríbezle preberieme a opláchneme.
 - Do peny ušľaháme maslo, cukor, vanilkový cukor a vajcia.
 - Múku premiešame s kypriacim práškom a primiešame k našľahanej pene.
 - Vymažeme plech, rúru predhrejeme na 160 °C.
 - Cesto rozprestrieme na plech a navrch nasypeme ríbezle.
 - Pečieme v dobre vyhriatej rúre asi 40 minút.
 - Podávame posypané práškovým cukrom alebo len tak – ale pozor, najmä červené ríbezle sú aj v koláči celkom kyslé!
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín