Rybie filé je najlacnejší variant ryby, ktorý si môžete zaobstarať. A aj z neho ide pripraviť luxusná polievka! Vychutnajte si klasický alebo krémový variant. Je to na vás!
INGREDIENCIA
- 500 g filé
 - mrkva, petržlen
 - cibuľa
 - zelerová vňať
 - 1,5 – 2 l zeleninového vývaru (ak nemáme, môžeme využiť kocku bujónu)
 - nové korenie, bobkový list
 - soľ, korenie
 - krupica na zahustenie
 
POSTUP
- Očistíme zeleninu a nakrájame ju na drobno.
 - Filé nakrájame na menšie kúsky.
 - Začneme ju vyprážať vo väčšom hrnci na masle a akonáhle nám začne zlátnuť, prisypeme zhruba dve lyžice krupice.
 - Pridáme rybie filé a zalejeme vývarom, prípadne vodou, do ktorej pridáme bujón.
 - Pre skutočne silnú chuť je možné skombinovať.
 - Vhodíme korenie, osolíme a okoreníme.
 - Varíme asi 15 – 20 minút.
 - Pri servírovaní je možné posypať zelerovou vňaťou, kto má rád, môže si dodať aj krutóny.
 - Ak chcete polievku viac do krémova, môžete namiesto krupice použiť na zahustenie múku a do polievky ku koncu varenia dodať smotanu.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín