Tento recept na špagety po milánsku sa stane jedným z vašich najobľúbenejších vôbec! A to nielen kvôli jeho lahodnej chuti, ale aj vďaka cenovej dostupnosti, časovej (ne)náročnosti a hlavne tí najmenší stravníci ho budú priam milovať!
Čo budeme potrebovať
- 500 g mletého bravčového mäsa
 - Vajcia (ľahko rozšľahané)
 - 500 g nastrúhaného tvrdého syra (napr. Eidam)
 - Cibuľa (nakrájaná nadrobno)
 - 30 g nasekanej bazalky
 - Lyžica olivového oleja
 - 600 ml konzervovaných paradajok s bazalkou a cibuľou
 - 400 g špaget
 - Bazalka (na ozdobu)
 
Postup
- Vo veľkej mise si zmiešame mleté mäso, vajcia, syr, cibuľu a bazalku
 - Okoreníme čiernym korením a soľou a vyvaľkáme guličky
 - Na nepriľnavej panvici rozohrejeme olej
 - Vložíme polovicu mäsových guličiek a zo všetkých strán ich opekáme približne 4–5 minút
 - Opakujeme aj s druhou polovicou guličiek
 - Všetky mäsové guličky vrátime do panvice a prilejeme ochutenou paradajkovou omáčkou
 - Panvicu prikryjeme a varíme na strednú teplotu 20 minút, kým sa neprehreje
 - Špagety uvaríme vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou podľa návodu na obale
 - Scedíme a rozdelíme do servírovacích misiek
 - Prelejeme ich hotovú milánskou omáčkou spoločne s guličkami a ozdobíme lístkami bazalky
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín