Špenátová polievka z pretlaku

Špenátová polievka z pretlaku

Máte radi špenátovú polievku, ale nemáte práve príležitosť variť z čerstvého špenátu. Tu máme recept na skvelý polievkový krém hotový do pol hodiny. Môžete si ho upraviť podľa svojich chuťových buniek.

Ingrediencie:

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 stredná cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 stredný zemiak
  • 450 g mrazeného špenátu
  • 4 hrnčeky kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • ½ hrnčeka gréckeho jogurtu
  • muškátový oriešok
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 2 lyžice mandľových plátkov

Postup:

  • Cibuľu si nasekajte, cesnak si prelisujte.
  • Na rozpálenom oleji si cibuľu orestujte, pridajte cesnak a štipku soli, restujte 5 minút.
  • Pridajte na kocky nakrájané zemiaky, rozmrazený špenát a po chvíľke podlejte vývarom.
  • Nechajte variť asi 20 minút do zmäknutia zemiakov.
  • Uvarenú polievku rozmixujte tyčovým mixérom a dokoreňte.
  • Pridajte jogurt a znova rozmixujte.
  • Podávajte posypané mandľami.
polievka z mrazeného špenátu
Zdroj: washingtonpost.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.