Slávnostná večera na Štedrý deň môže mať v dnešnej dobe mnoho rôznych podôb.
Klasiku väčšinou tvorí rybia polievka v kombinácii s vyprážaným kaprom a zemiakovým šalátom.
Možností je ale oveľa viac.
Inšpirujte sa našimi tradičnými receptami na štedrovečerné menu.
Predjedlo, polievka, hlavný chod aj dezert!
Navoďte si s ich pomocou tú pravú vianočnú atmosféru.
Naše recepty
Štedrý večer a menu
Tradičná štedrovečerná večera je jedným zo symbolov Vianoc. Okamih, kedy k stolu sadne celá rodina a kedy predovšetkým deti už sú celé natešené na nádielku, ktorá ich po večeri čaká. Väčšina z nás si preto na príprave slávnostnej tabule dáva veľmi záležať. Naše recepty na štedrovečerné menu sú kombináciou klasických receptov, ktoré vám môžu pomôcť vytvoriť tú pravú vianočnú atmosféru. Mimochodom viete, že tradičné štedrovečerné menu sa skladalo až z deviatich chodov?
Dnes si väčšina rodín vystačí s dvoma alebo troma chodmi. Najčastejšie polievkou, väčšinou rybou, ale obľúbený je aj vývar či šošovicová polievka, hlavným chodom v podobe vyprážaného kapra so zemiakovým šalátom či vínnej klobásy so zemiakmi a dezertom v podobe vianočky či štrúdľa. Možností je ale oveľa viac, niektorí dnes napríklad dávajú pred kaprom prednosť lososovi.