Vínna klobása pre štedrovečerné menu

Vínna klobása pre štedrovečerné menu

Nechce sa vám klobásu smažiť v trojobale? Inšpirujte sa týmto jednoduchým receptom, v ktorom sa chuť mäsa skvele snúbi s tymianom.

Ingrediencie:

  • 500 g vínnej klobásy
  • 1/2 šálky suchého bieleho vína
  • 1 PL bieleho vínneho octu
  • tymian
  • olivový olej

Postup:

  • Vínnu klobásu zľahka na niekoľkých miestach prepichajte vidličkou, aby následne nepraskla.
  • Na nepriľnavej panvici zahrejte malé množstvo olivového oleja.
  • Pridajte vínne klobásy a čerstvý tymian.
  • Klobásy opekajte na miernom ohni 5-7 z oboch strán.
  • Počas pečenia ich pravidelne otáčajte.
  • Klobásy vyberte z panvice a pridajte do panvice lyžicu vínneho octu.
  • Nechajte ocot približne 2 minúty redukovať a potom prilejte biele víno.
  • Varte ďalších 7-8 minút, kým sa víno čiastočne nezredukuje a nevytvorí zlatohnedú omáčku.

Takto pripravenú klobásu na štedrovečerné menu servírujte najlepšie so zemiakmi alebo zemiakovou kašou.

Vínna klobásy so zemiakmi.
zdroj: manumenu.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.