Najčastejšia a najrýchlejšia príprava šťouchaných zemiakov je, keď ich olúpeme a uvaríme. Získame zdravú prílohu, ktorú môžeme ešte rôzne ochutiť.
Ingrediencie
- 200 g surových alebo uvarených zemiakov
- 1 lyžička sadla
- ¼ bielej cibule
- soľ
- 15 ml mlieka
- pažítka, petržlenová vňať na ozdobu
Postup
- Zemiaky môžete mať práve uvarené, ale pokojne aj zo zvyškov z predošlého dňa.
- Našťoucháme si ich na hrubšiu štruktúru (počas ohrievania sa nám ešte trochu rozpadnú).
- Na masti si osmažíme najemno nakrájanú cibuľu do sklovata (odporúčame nerezový alebo smaltovaný hrniec).
- Následne pridáme zemiaky a opekáme, kým sa nezačnú prichytávať na dno hrnca.
- Teraz prilejeme mlieko, z dna sa zemiaky uvoľnia a je hotovo.
- Zemiaky dochutíme, ozdobíme pažítkou, petržlenovou vňaťou alebo inou zelenou bylinkou.

Pre ďalšiu inšpiráciu na zemiakové prílohy nahliadnite na naše recepty na zemiaky so syrom! Hodí sa takmer ku všetkým pokrmom.

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín