Vyskúšajte recepty na suflé 6x inak. Pripravte ho z čokolády alebo kozieho syra

Torta lahodná tak, že vám nedovolí prestať. Vychutnajte si tieto jedinečné recepty na suflé po výdatnej rodinnej večeri alebo ho servírujte len tak pri posedení s priateľmi.

Túto dobrotu ocenia všetky vekové kategórie a zostanú po ňom len prázdne zapekacie mištičky!

Skúsite jeho sladkú alebo slanú variantu? Alebo dokonca obe?

Rozdiel medzi suflé a fondánom

Suflé a lávové tortičky majú podobný vzhľad, zdieľajú mnoho rovnakých ingrediencií a dokonca sa podávajú s podobnými polevami, čo mnohé vedie k presvedčeniu, že ide o rovnaký dezert.

Avšak nejdeme niekoľko rozdielov , ktoré ich od seba odlišujú. Rozdiely spočívajú najmä v textúre dezertov a tiež v prezentácii ich servisu .

Soufflé je plne uvarené, zatiaľ čo lávová torta si zachováva tekutý, krémový a surový stred.

Ale nenechajte sa zmiasť! Že je suflé úplne uvarené, ale neznamená, že má rovnakú konzistenciu ako napríklad koláč alebo klasická buchta.

Suflé je v strede rozhodne vlhké, oveľa viac ako bežná torta, či koláč. Stred je popisovaný ako pudingový.

Suflé má na povrchu vzhľad ako snehová pusinka a má veľmi ľahkú textúru. Servíruje sa v rôznych obmenách, ako je čokoláda, citrón alebo dokonca syr (všetky varianty nájdete v tomto článku!) .

Fondán alebo lávová torta, má tradične jednu príchuť – čokoládu (ale existuje mnoho rôznych variantov, pretože ľudská zvedavosť a hlad nepozná medzí! Vyskúšajte ďalšie podoby lávových tort podľa našich receptov a uvidíte, že čokoláda je len začiatok všetkého!)

Fondán je svojou konzistenciou hustejší ako suflé a, ako už bolo spomenuté, jeho stred je doslova čokoládová rieka, ktorá vám pri jeho rozkrojení vytečie na tanier.

Zatiaľ čo suflé sa obvykle podáva v zapekacej miske , v ktorej bolo upečené.

Lávové tortičky sa často z týchto formičiek vyklápajú na tanier , kde sa môže táto dobrota voľne rozplynúť.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.