Krémová textúra a dokonalá chuť, to všetko nájdete v týchto receptoch na tatarák z lososa.
Pripravte si ho s nami lepšie ako v hociktorých reštauráciách.
Nebudete to ľutovať!
Ako si vybrať dobrého lososa?
Existuje len toľko možností. Tu je rýchly, zjednodušený sprievodca, ako vybrať to najlepšie mäso z lososa. Potom si z nich môžete pripraviť najrôznejšie lahodné recepty, ako sú losos pripravený na masle alebo losos na panvici .
Celá ryba
Dobre sa pozrite na oči – mali by byť jasné, nie zapadnuté alebo zakalené. Žábre by mali byť sýto červené a koža lesklá a klzká na dotyk. Keď zdvihnete rybu, mala by byť pevná, nie poddajná.
Filet z lososa
Zatlačte na filet prstom, mäso by malo vyskočiť a nemal by tam odtlačok prsta zostať. Mäso by malo mať jasne oranžovo-červený odtieň s pekným mramorovaním a nemalo by byť cítiť.
Druhy lososa
Kráľovský losos
Losos kráľovský má najvyšší obsah oleja zo všetkých druhov voľne žijúcich lososov.
Losos nerka
Vysoký obsah oleja a ohromujúca jasne červená farba.
Atlantický losos (všeobecný)
Relatívne vysoký obsah oleja, losos obyčajný je veľmi prispôsobivý rôznym spôsobom varenia.