Vynikajúce omáčky k cestovinám 7x inak alebo pripravte si ľahké a rýchle jedlo kedykoľvek počas dňa!

Chcete pripraviť niečo lahodné, ale nemáte práve dostatok času na dlhé vystávanie pri platni?

Potom sa inšpirujte našimi 7 receptami na omáčky na cestoviny, ktoré sú jednoduché, ale pritom úplne luxusné.

Ochutnajte tradičnú paradajkovú omáčku, ale aj napríklad hubovú či cesnakovú.

Ktorá sa stane vašim favoritom?

Cestoviny pripravujeme nielen s omáčkami, ale výborne chutia aj zapekané cestoviny , ktoré omáčkou v pekáčiku polejeme a krátko zapečieme.

10 zlatých pravidiel, ako pripraviť cestoviny ako pravý Talian

  1. Do vody nikdy nepridávajte olej .
    Olej sa oddelí a pláva na povrchu vody a nezabráni tomu, aby sa cestoviny zlepili. Jediný spôsob, ako zabrániť zlepovaniu kúskov cestovín, je použiť veľa vody. Na každých 100 gramov suchých cestovín budete potrebovať jeden liter vody.
  2. Priveďte vodu do varu.
    Ak chcete cestoviny al dente, potom je varenie vody nevyhnutné, pretože cestoviny musia byť v kontakte s vodou čo najmenej. Ďalším dôležitým aspektom je, že vriaca voda želatinuje škroby obsiahnuté v cestovinách, čím sa stanú stráviteľnými.
  3. Soľ pridávajte až vo chvíli, keď sa voda varí.
    Ak pridáte soľ do studenej vody, oneskorí sa doba, za akú voda dosiahne bod varu.
  4. Pri varení udržujte vysokú teplotu.
    Uvaríte cestoviny rýchlejšie a je to jediný spôsob, ako dosiahnuť cestoviny al dente. Akonáhle znížite teplotu, skončíte s kašovitými cestovinami.
  5. Nelámte špagety ani iné dlhé cestoviny.
    Dôležitá je dĺžka. Keď špagety namotáte na vidličku, pomôže vám to efektívnejšie zachytiť omáčku. Vložte špagety do vriacej vody a jemne ich zatlačte dole.
  6. Ochutnávajte a nehádžte s cestovinami na stenu.
    Jediný správny spôsob, ako spoznať, že sú cestoviny hotové, je ich ochutnať. Cestoviny by mali byť dostatočne mäkké, aby sa do nich dalo uhryznúť bez pocitu chrumkania, ale stále dosť tvrdé.
  7. Neoplachujte ich.
    Cestoviny sceďte, ale nikdy ich nepreplachujte: chcete, aby na ich povrchu zostali škroby, jedine tak sa na nich omáčka lepšie prichytí. Tiež nechcete zastaviť proces varenia, ktorý pokračuje, kým nie sú cestoviny na tanieri.
  8. Dajte cestoviny do uvarenej omáčky, zapnite oheň a pár minút prevarte .
    Pokiaľ je vaša omáčka príliš hustá, pridajte trochu vody z varenia, ktorá má dostatok škrobu, obohatí omáčku a prilepí sa k cestovinám.
  9. Ihneď podávajte.
    Cestoviny sa najlepšie podávajú horúce a čerstvo uvarené.
  10. Urobte zo zvyškov cestovín nový pokrm.
    Neohrievajte svoje zvyšky cestovín: v mikrovlnnej rúre ani na panvici, stále budú chutiť hrozne. Namiesto toho z nich urobte ďalšie jedlo. V Taliansku sa zvyšky cestovín obvykle pečú s ďalšími ingredienciami, ako je údené mäso, mozzarella, varené vajcia a zelenina, aby sa vyrobilo to, čomu sa hovorí pasticcio.

A aká omáčka najviac chutila vám? Napíšte nám do komentárov!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.