Thajská kari polievka s ružičkovým kelom

Thajská kari polievka s ružičkovým kelom

Výrazná chuť thajského karí v spojení so smotanovým kokosovým mliekom, výživným ružičkovým kelom, výdatnými sladkými zemiakmi a fazuľami nabitými bielkovinami dohromady vytvára úplne luxusnú zdravú polievku, ktorá vám iste vykúzli úsmev na tvári. Celé jedlo je navyše vegánske, bez oleja, rafinovaného cukru, lepku a vysoko spracovaných prísad.

INGREDIENCIA

  • 500 g ružičkových kapustičiek, rozpolených alebo roztvorených (čerstvých alebo mrazených)
  • 1 stredná žltá cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 1 červená paprika, nakrájaná na kocky
  • 1 lyžica nsekaného cesnaku
  • 1 lyžica nasekaného zázvoru
  • 1 šálka zeleninového vývaru
  • 4 šálky vody (alebo vývaru)
  • 4 lyžice červené kari pasty
  • 1 stredný batát, olúpaný a nakrájaný na malé kocky
  • 425 g konzervovaných fazule cannellini, scedených a prepláchnutých
  • 400 ml kokosového mlieka light
  • 1 lyžička limetkovej šťavy (voliteľne)
  • 1 mrkva, nakrájaná na dlhé, veľmi tenké prúžky
  • 2 až 4 šálky baby špenátu
  • 1 lyžička cesnakového prášku
  • 1 lyžička cibuľového prášku
  • 1 lyžica sušenej cibule
  • 1 a ½ lyžičky morskej soli
  • ¼ lyžičky čierneho korenia

Voliteľne na ozdobenie:

  • vločky červeného chilli
  • limetkové klinky
  • koriander

POSTUP

  • Pripravte si kel tak, že odstránite tvrdé stopky na konci a potom kel nakrájate na jednotnú veľkosť.
  • Ak sú veľké, rozštvrťte ich.
  • Ak sú menšie, rozpoľte ich.
  • Dajte bokom.
  • Do veľkého hrnca pridajte na kocky nakrájanú cibuľu a červenú papriku.
  • Na strednom plameni restujte 5 až 7 minút, aby zmäkli.
  • Pokiaľ sa začnú lepiť, pridajte kvapku vody.
  • Akonáhle cibuľa a paprika zmäknú, stiahnite trochu plameň a pridajte nasekaný cesnak a zázvor, restujte 30 sekúnd.
  • Potom pridajte zeleninový vývar, vodu, červenú karí pastu, cesnakový prášok, cibuľový prášok, sušenú cibuľu, morskú soľ a korenie.
  • Dobre premiešajte.
  • Zvýšte teplotu a priveďte zmes do varu, potom ihneď znížte na mierny plameň.
  • Pridajte ružičkový kel, nakrájané batáty a fazuľu cannellini.
  • Hrniec priklopte pokrievkou a varte 15 minút.
  • Potom pridajte kokosové mlieko, limetkovú šťavu a tenké prúžky mrkvy, priklopte späť pokrievkou a varte, kým batáty a ružičkový kel nedosiahnu požadovanú mäkkosť, cca ďalších 7 až 15 minút.
  • Pridajte špenát, varte jednu minútu.
  • Jednotlivé porcie podávajte s drvenými vločkami červeného chilli, koriandrom a nechtíkmi limetky.
Kari polievka so zeleninou v hlbokom tanieri, ozdobená čerstvými bylinkami a klinmi limety.
www.monkeyandmekitchenadventures.com

Ak ste milovníkmi pikantných ázijských chutí, nezabudnite vyskúšať aj naše recepty na výbornej kari kura !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.