Varené veľkonočné vajcia najlepšie spracujete práve v aspiku! Stačí doplniť zeleninou, poprípade syrom alebo údeninou, a zaliať želatínou!
Ingrediencie
- 100 g sterilizovaného hrášku
 - 100 g uvarenej mrkvy
 - 100 g uvarených zelených fazuliek
 - 1 paprika
 - 3 vajcia natvrdo
 - 1 balenie želatíny
 - zeleninový vývar
 - soľ, korenie
 
POSTUP
- V studenej vode pripravte podľa návodu želatínu.
 - Ohrejte zeleninový vývar a dochuťte ho soľou a korením.
 - Želatínu zmiešajte s vývarom.
 - Do pripravených misiek či formičiek na aspik vložte zeleninu a na pol rozkrojené vajcia natvrdo.
 - Následne formičky zalejte aspikom a dajte stuhnúť do chladničky aspoň na dobu 3 hodín.
 
Veľkonočné vajcia v aspiku servírujte s chrumkavým čerstvým pečivom.


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín