Tento lahodný vegánsky a bezlepkový koláč z červených ríbezlí môže byť jedným z mnohých výtvorov tohtoročného ríbezľového leta.
Čo budeme potrebovať
Na kruste
- 200 g ryžovej múky
 - 60 g kešu masla
 - 60 ml tmavého javorového sirupu
 - 2 lyžičky vanilkového extraktu
 
Na náplň
- 200 g červených ríbezlí
 - 3 lyžice tmavého javorového sirupu
 - 1 lyžica tapiokového škrobu
 - šťava z polovice citróna
 - ½ lyžičky škorice
 
Postup
- Predhrejte rúru na 180 stupňov.
 - Vymažte plech na koláč.
 - Všetky ingrediencie na koláčovú krustu spracujte v kuchynskom robote, kým sa nespoja v cesto.
 - Cesto zľahka prehniteme do gule.
 - Cesto rozdelíme na polovice az každej vyvaľkáme guľu.
 - Vezmite jednu z guličiek a rukami ju sploštite na placku.
 - Vložte do pripravenej koláčovej formy a rukami ju vytlačte do formy.
 - Náplň na koláč pripravíme zmiešaním všetkých surovín.
 - Túto zmes preneste do pripravenej koláčovej krusty.
 - Zostávajúcu polovicu cesta, rozvaľkajte a pozdĺžne nakrájajte na tenké prúžky.
 - Na náplni vytvorte z týchto prúžkov mriežku.
 - Ríbezľový koláč pečte v predhriatej rúre približne 45 minút, kým okraje nezozlátnu a náplň nezačne bublať a stuhnúť.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín