Tento vynikajúci šalát je dokonalým stredobodom vášho veľkonočného stola. Skvele vyzerá a ešte lepšie chutí a navyše je neuveriteľne jednoduchý na prípravu!
INGREDIENCIA
Na zálievku:
- 1 veľký strúčik cesnaku
 - 1/2 šálky bieleho vínneho octu
 - 2 lyžice citrónovej šťavy
 - 1/2 lyžičky cukru
 - 2 lyžice dijonskej horčice
 - 2/3 šálky olivového oleja
 
Na šalát:
- 1 zväzok špargle, orezanej
 - 5 stredných reďkoviek
 - 5 natvrdo uvarených vajec, olúpaných
 - 140 g mladého kelu
 - 3/4 šálky jemne nastrúhaného čedaru
 - 1 šálka mrazených kukuričných zŕn, rozmrazených a osušených
 - 3/4 šálky mrkvy, nakrájané na zápalky
 - 1 a 1/2 šálky šunky nakrájanej na kocky
 
POSTUP
- Cesnak nastrúhajte najemno do pollitrového pohára s uzatvárateľným viečkom.
 - Pridajte vínny ocot, citrónovú šťavu, cukor, dijonskú horčicu a olej.
 - Dochuťte soľou a korením podľa chuti.
 - Uzavrite a dobre pretrepte, aby sa všetko spojilo.
 - Usporiadajte špargľu do nádoby vhodnej do mikrovlnnej rúry.
 - Pridajte 2 lyžice vody a zakryte odvetrávaným plastovým vekom.
 - Ohrievajte v mikrovlnnej rúre 2 minút, alebo pokiaľ nebude špargľa chrumkavá.
 - Odkryte, sceďte a nechajte vychladnúť.
 - Nakrájajte pozdĺžne na cca 2,5 cm kúsky.
 - Reďkovky olúpte a nakrájajte na tenké plátky.
 - Vajcia nakrájajte na kocky.
 - Na veľký oválny tanier naaranžujte mladý kel.
 - Posypte väčšinou špargľu, asi tretinu si vyhraďte na ozdobu.
 - Usporiadajte reďkovky, vajcia, čedar, kukuricu, mrkvu, špargľu a šunku na mladý kel a špargľu podľa obrázku nižšie.
 - Podávajte so zálievkou servírovanou bokom.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín