Domáce recepty na mäso pečené v lístkovom ceste na 5 rôznych spôsobov. Vyskúšajte túto delikatesu aj vy!

Čakáte návštevu a premýšľate, čím ich pohostíte?

Už nemusíte!

Pripravili sme si pre vás totiž 5 luxusných receptov na pokrm Wellington, ktoré ocenia aj tí najnáročnejší hostia.

Ochutnajte klasický variant s hovädzou sviečkovou, ale aj napríklad o niečo menej tradičnú verziu s lososom či mletým mäsom.

Tak poďme na to!

Inšpirujte sa aj našimi ďalšími receptami s bravčovou bábikou v hlavnej úlohe. Budete sa olizovať!

História pokrmu Wellington

Pokrm bol pravdepodobne prvýkrát pripravený na oslavu prvého vojvodu z Wellingtonu , Arthura Wellesleyho, a jeho víťazstvo v bitke pri Waterloo 18. júna 1815. Vojvoda získal svoj titul potom, čo o rok skôr porazil Napoleona Bonaparta, a nie dlho potom, čo sa stal premiérom . Taká ikonická postava potrebovala zvečniť, a tak po ňom pomenovali hovädzí pokrm pečený v cestíčku.

Mäso pečené v ceste je obľúbenou kulinárskou technikou v mnohých krajinách po mnoho storočí. Gréci boli prví , kto obalil mäso pastou z múky a vody. Hovädzie Wellington sa však najviac podobá francúzskemu filetu de boeuf en croute a mohol byť po bitke pri Waterloo iba premenovaný na Beef Wellington, skôr než aby to bol pokrm špeciálne vytvorený pre vojvodu z Wellingtonu.

Zatiaľ čo Wellington je extrémne populárny v Európe , našiel si obľubu aj v Spojených štátoch. Hovädzie Wellington bol údajne obľúbeným jedlom Richarda Nixona .

A záverečný tip od kuchára Gordona Ramsayho: „Najdôležitejšie je hovädzie Wellington nekrájať na tenké plátky. Krájajte ho na plátky hrubé cca 2,5 cm.“

A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.