Zapečená fazuľa s klobásou

Zapečená fazuľa s klobásou

Sýty a hrejivý recept, ktorý je jednoduchý na prípravu a navyše božsky chutí! Kombinácia fazule a klobás sa jednoducho neomrzí.

INGREDIENCIA

  • 600 g zrelých cherry paradajok rôznej farby
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 200 g focaccie
  • 660 g konzervovaných bielych fazule
  • 12 klobások chipolata
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžica červeného vínneho octu

POSTUP

  • Predhrejte rúru na 180ºC.
  • Cherry paradajky rozpolte, cesnak olúpte a nakrájajte najemno a focacciu natrhajte na kúsky veľkosti sústa.
  • Všetko vložte do pekáča s rozmermi 30 x 35 cm, pridajte fazuľu a šťavu z nich, pokvapkajte 1 lyžicou olivového oleja a červeného vínneho octu, pridajte kvapku vody a všetko premiešajte.
  • Každú chipolatu rozpolte a potom ich náhodne rozmiestnite po zmesi a ľahko ich zatlačte do fazule a paradajok.
  • Pečte 45 minút, alebo kým všetko nezozlátne.
Zapekané biele fazuľa s klobásou v zapekacej mise.
www.jamieoliver.com

Z fazule sa dá pripraviť množstvo rôznych dobrôt. Vyskúšajte tentoraz naše recepty na fazuľový guláš 7x inak! Máme pre vás variantu pre vegánov, mexickú, ale aj poriadne výdatnú s klobásou či údeným kolenom.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.