Zemiaky s klobásou sú obľúbeným jedlom mnohých ľudí, tak ho nezabudnite vyskúšať aj vy! Čedar dodá pokrmu delikátnu chuť.
INGREDIENCIA
- 500 g vašej obľúbenej klobásy
 - 4 veľké zemiaky, na 1 cm kocky
 - 2 lyžice jemne sekanej cibule
 - 1/2 lyžičky soli
 - 1 lyžička sušeného cesnaku
 - 1 lyžička mletej papriky
 - 3 lyžice mletého oleja
 - 1 šálka strúhaného čedaru
 - 1 lyžička olivového oleja na potretie alobalu
 
POSTUP
- Predhrejte rúru na 200°C.
 - Plech alebo zapekaciu misu vyložte alobalom a potrite trochou olivového oleja.
 - Nakrájajte klobásu na 0,5 cm kolieska.
 - Vo veľkej mise zmiešajte klobásu, zemiaky na kocky, soľ, olivový olej a sušený cesnak.
 - Všetko dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie pokryli olejom.
 - Zmes z misy premiestnite a rozprestrite na alobalom vyložený plech a posypte paprikou.
 - Pečte 30-40 minút a po 15 minútach zemiaky premiešajte, aby sa dobre prepiekli a čo najviac chytili zlatú farbu.
 - Akonáhle sú zemiaky mäkké, vytiahnite plech z rúry a posypte rovnomerne čedarom.
 - Vráťte do rúry zapiecť ešte na 5 minút.
 - Hneď ako je syr rozpustený, sú zapekané zemiaky s údeninou hotové.
 - Vyberieme ich z rúry, necháme chvíľu vychladnúť a môžeme servírovať.
 

Zemiaky sa hodia ako príloha k množstvu pokrmov a nie každý preferuje pečené. Pre tých je tu článok okrem iného o príprave dusených či varených zemiakov .

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín