Zapečený baklažán podľa Pohlreicha

Zapečený baklažán podľa Pohlreicha

Tieto zapečené baklažány sú úžasnou súhrou chutí. Ich šťavnatosť sa zlučuje s výraznou chuťou paradajok, syra a mäsa. Môžete si ich dopriať s ľadovým šalátom alebo pokojne inou prílohou.

Ingrediencie:

Na mäsovú zmes:

  • 500 g mletého jahňacieho mäsa
  • 1 červená cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 ½ lyžičky mletej rasce
  • ½ lyžičky muškátového orieška
  • štipka chilli
  • 1 hrnček pasírovaných paradajok
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku

Na baklažány:

  • 2 stredne veľké baklažány

Na dokončenie:

  • ½ hrnčeka nastrúhaného parmezánu
  • ľadový šalát

Postup:

Pečenie baklažánov:

  • Baklažány si umyte a pozdĺžne nakrájajte na polovice. Vnútro vydlabte tak, aby vám zostalo asi 1 cm dužiny. (Vnútro nevyhadzujte).
  • Potrite ich olivovým olejom a dajte ich na plechu vyloženom papierom na pečenie piecť do predhriatej rúry na 180 ° C na asi 30 minút.

Príprava mäsovej náplne:

  • Na rozohriatom oleji si osmažte vydlabaný baklažán. Akonáhle sa zozlatne, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu. Restujte asi 5 minút.
  • Potom pridajte cesnak a restujte ďalšiu minútu. Nakoniec pridajte korenie, premiešajte a zmes dajte z panvice bokom napríklad do taniera.
  • Rovnakú panvicu si nahrejte a pridajte mleté mäso. Miešajte ho, aby sa zo všetkých strán zatiahlo. Akonáhle je zatiahnuté, môžete pridať paradajkový pretlak a nechať chvíľku za občasného miešania povariť.
  • Pridajte pasírované paradajky a nechajte ešte 5-10 minút prebublávať.
  • Nakoniec pridajte orestovanú zmes baklažánov a všetko zmiešajte.

Konečná príprava:

  • Upečené baklažány naplňte touto zmesou, posypte parmezánom a dajte ešte na 20 minút zapiecť späť do rúry.
baklažán zapečený s jahňacím
Zdroj: laureninbalance.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.