Tie najlepšie recepty s treskou na jednom mieste. Inšpirujte sa!

Konzumácia rýb je veľmi dôležitá pre zdravie.

Jednou z najdostupnejších rýb je treska, ktorá obsahuje látky potrebné na správne fungovanie ľudského organizmu.

Preto sme si pre vás tentoraz pripravili 7 skvelých receptov s treskou v hlavnej úlohe.

Vyskúšajte ju vyprážanú, pečenú či v šaláte.

Ak ste milovníci karí korenia, potom si nenechajte ujsť aj naše recepty na karí s cícerom 5x inak alebo skvelé tipy na rýchly obed či večeru!

Ako si vybrať v obchode tú najlepšiu tresku?

  • Pri nákupe čerstvej tresky hľadajte filety s pevnou dužinou, ktorá je priesvitná až svetloružová. Nemala by byť cítiť.
  • Čerstvé ryby nie sú vždy lepšie, pretože môžu byť uložené v ľadovej morskej vode niekoľko dní potom, čo boli ulovené. Pre vnútrozemské oblasti môžu byť mrazené ryby čerstvejšou možnosťou , pretože ryby sú na lodi bleskovo zmrazené.
  • Pri nákupe mrazených filiet z tresky sa vyhnite baleniam so známkami ľadových kryštálov či spálenín z mrazu. To môže znamenať, že ryba bola v mrazničke dlhú dobu alebo bola rozmrazená a znovu zmrazená.
  • Mrazené ryby sa ľahko rozmrazujú v chladničke . Jednoducho vložte filety do vrecka alebo vzduchotesnej nádoby a dajte ich cez noc do chladničky.
  • Alebo pre rýchle rozmrazenie rybu vložte do vrecka na zips (odstráňte z vrecka čo najviac vzduchu) a umiestnite ho na 30 minút do veľkej misy so studenou vodou.

A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.