Zemiaky v kombinácii so šampiňónmi, čedarom, mozarellou a smotanovou zmesou, to všetko zapečené v rúre, vytvára jednoduchú lahôdku, na ktorej si pochutí celá rodina.
INGREDIENCIA
- 1 kg zemiakov, olúpaných a na plátky
 - 250 g šampiňónov portobello
 - 1 a 1/2 šálky strúhanej mozzarelly
 - 170 g strúhaného čedaru
 - 500 ml smotany na šľahanie
 - 1/2 šálky kyslej smotany
 - 1/3 šálky majonézy
 - 3 strúčiky cesnaku
 - lyžička drveného tymiánu
 - soľ a čerstvo mleté korenie
 
POSTUP
- Predhrejte rúru na 180 ° C a vymažte tukom zapekaciu misu.
 - Vo väčšej mise zmiešajte obe smotany, majonézu, drvený cesnak, soľ a korenie.
 - Zemiaky a huby nakrájajte na tenké plátky.
 - Na dno zapekacej misy vlejte časť smotanovej zmesi a na ňu naskladajte polovicu zemiakov.
 - Na zemiaky dajte polovicu húb, polovicu mozzarelly a čedaru.
 - Osoľte, okoreňte a posypte tymianom.
 - Rovnako poskladajte ďalšiu vrstvu z druhej polovice ingrediencií.
 - Celé potom zalejte smotanovou zmesou.
 - Pečte 60-70 minút, kým zemiaky nezmäknú.
 - Akonáhle sú zapekané zemiaky so šampiňónmi mäkké, vytiahnite ich z rúry.
 - Pri servírovaní ich môžete posypať čerstvou petržlenovou vňaťou, pažítkou alebo vňaťou z jarnej cibuľky.
 

Ak vám nevadí si trochu zahrešiť, vyskúšajte aj naše recepty na vyprážané zemiaky .

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín