Je skvelé mať doma konzervovanú kukuricu hneď po ruke. Hoci konzervovanie kukurice trvá o niečo dlhšie ako pri inej zelenine, stojí to za to. Neexistuje nič ako chuť lokálne pestovanej kukurice, ktorej chuť si vďaka tomuto receptu môžete užívať celoročne.
Čo budeme potrebovať
- 2 čerstvé kukuričné klasy
- ½ lyžičky soli
- Voda
- 0,5 l pohára
Postup
- Kukuricu zlúpneme zo šupky
- Odstránime kukuričné vlásky a ďalšie nečistoty
- Na sporáku začneme variť hrniec s vodou
- Vedľa si pripravíme nádobu s ľadovou vodou
- Kukuricu dáme na 2 minúty do vriacej vody
- Klas potom kliešťami vyberieme a dáme ho do ľadovej vody
- Takto ihneď zastavíme proces varenia
- Potom ostrým nožom odrežeme kukuričné zrná
- Pripravený pohár umyjeme horúcou vodou s umývacím saponátom a dôkladne opláchneme
- Umyjeme viečko od pohára
- Tlakový hrniec umiestnime na sporák a pridáme vodu
- Kanvicu na čaj alebo hrniec s vodou privedieme do varu
- Do pohára dáme ½ lyžičky soli
- Pridáme kukuricu
- V pohári necháme 3 centimetre priestoru od okraja
- Pridáme vriacu vodu, ktorú sme si uvarili v kanvici na čaj
- Pomocou špachtle odstránime vzduchové bubliny
- Hrdlo pohára utrieme a nasadíme viečko
- Viečko pevne utiahneme
- Pohár vložíme do tlakovej nádoby a ďalej pracujme podľa pokynov výrobcu
- Po dokončení procesu zavárania, poháre vyberieme a dáme ich bokom vychladnúť
- Akonáhle sú poháre vychladnuté, skontrolujeme tesnenie, poháre označíme a uložíme na chladné miesto
Množstvo surovín pre tento recept na zaváranie kukurice je uvádzané pre jeden 0,5 litrový pohár. Preto množstvo použitých surovín lineárne zvýšte vzhľadom na svoje potreby.


 Katalóg ingrediencí
Katalóg ingrediencí Bylinky
Bylinky Korenie
Korenie Plodiny
Plodiny Syry
Syry Huby
Huby Aditíva potravín
Aditíva potravín