Zakonzervovať si môžete aj ovocné šaláty. Vyskúšajte náš jednoduchý návod a výsledkom bude sladučká desiata, ktorú si zamilujú nielen vaše deti.
INGREDIENCIA
- 1,5 kg broskýň
- 1,5 kg hrušiek
- 700 g hroznového vína bez kôstok
- 280 g konzervovaných maraschino čerešní
- 3 šálky cukru
- 4 šálky vody
POSTUP
- Hrozno odstopkujte, umyte a uchovávajte v kyseline askorbovej alebo citrónovej šťave.
- Zrelé, ale pevné broskyne ponorte po niekoľkých do vriacej vody na 1 až 1 a 1/2 minúty, aby sa uvoľnila šupka.
- Namočte do studenej vody a zložte šupky.
- Nakrájajte broskyne na polovice, vykôstkujte, nakrájajte na centimetrové kocky a uchovávajte v roztoku s hroznom.
- Hrušky olúpte, rozpolte a zbavte jadrovníka.
- Nakrájajte na centimetrové kocky a uchovávajte v roztoku s hroznom a broskyňami.
- V hrnci zmiešajte cukor a vodu a priveďte do varu.
- Rozmixované ovocie sceďte.
- Do každého horúceho pohára pridajte 1/2 šálky horúceho sirupu.
- Potom pridajte niekoľko čerešní a jemne naplňte pohár zmesí ovocia a ďalším horúcim sirupom, ponechajte cca centimetrový priestor.
- Odstráňte vzduchové bubliny.
- Okraje pohárov utrite navlhčenou čistou papierovou utierkou. ¨
- Zaviečkujte a spracujte vo vodnom kúpeli po dobu 20 minút.

Inšpirujte sa našimi tipmi na zakonzervovanie broskýň alebo ako si vychutnať svoje obľúbené ovocie po celý rok.

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín