Zaváraný šalát zo zelených paradajok

Zaváraný šalát zo zelených paradajok

Pripravte si tento jednoduchý šalát zo zelených paradajok, červených paprík a mrkvy, ktorý skvele poslúži ako príloha či nátierka na chlieb.

INGREDIENCIA

  • 2,5 kg zelených paradajok
  • 1 kg červených paprík
  • 1 kg mrkvy
  • 1 kg žltej cibule
  • 1 šálka olivového oleja
  • 1 šálka cukru
  • 3/4 šálky bieleho octu
  • 3 lyžice soli
  • 1/2 lyžičky celého čierneho korenia

POSTUP

  • Umyte všetku zeleninu.
  • Nakrájajte cibuľu, paradajky a papriky na 5 cm kocky.
  • Mrkva nastrúhajte nahrubo.
  • Odmerajte si olej, ocot, soľ, cukor a guličky korenia.
  • Vo veľkom hrnci rozohrejte olej a pridajte cibuľu.
  • Na strednom plameni restujte asi 3 minúty, alebo kým cibuľa nezosklovatí a nezmäkne.
  • Pridajte nastrúhanú mrkvu a restujte ďalšie 3 minúty.
  • Pridajte papriky a restujte ďalšie 3 minúty.
  • Pridajte nakrájané paradajky, následne soľ, cukor, ocot a guličky čierneho korenia.
  • Za občasného miešania nechajte asi 15 minút prevariť.
  • Teraz je čas sterilizovať poháre na zaváranie.
  • Predhrejte rúru na 100 °C.
  • Pomocou horúcej vody a antibakteriálneho mydla dôkladne umyte poháre a viečka.
  • Umiestnite ich priamo na mriežky rúry asi na 15 minút, alebo kým úplne nevyschnú.
  • Šalát plňte do pohárov, kým je ešte horúci.
  • Uzavrite poháre viečka čo najpevnejšie a otočte poháre hore dnom.
  • Zakryte ich uterákom a nechajte ich 4-5 hodín sedieť, aby sa dokončil proces utesnenia.
  • Šalát skladujte na chladnom mieste po dobu 3 – 6 mesiacov.
Konzervovaný šalát zo zelených paradajok, červených paprík a mrkvy v pohároch.
www.momsdish.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.