Šalát z pečenej červenej repy je skvelým variantom pre ľahké obedy večere, ale aj predjedlá. Pokiaľ ste ešte žiadny taký šalát nejedli, odporúčame ochutnať.
Ingrediencie:
- 4 upečené stredne veľké červené repy
 - 1 a ½ lyžice bieleho vínneho octu
 - 1 lyžička cukru
 - 2 lyžice panenského olivového oleja
 - soľ a čerstvo namleté korenie podľa chuti
 - 1-2 strúčiky cesnaku
 - ½ hrnček hustého jogurtu gréckeho typu
 - 2 lyžice nasekaného kôpru
 
Postup:
- Červenú repu umyte, osušte a dajte na plech vyložený papierom na pečenie, potrite ju olivovým olejom a prikryte alobalom.
 - Pečte na 205 °C po dobu minimálne 45 minút.
 - Menšia repa je hotová rýchlejšie, kontrolujte a otáčajte repu aj v priebehu pečenia. Väčšia repa sa môže piecť až 2 hodiny.
 - Upečenú repu olúpte, naporciujte na mesiačiky alebo plátky.
 - V mise si zmiešajte ingrediencie na zálievku, tj vínny ocot, cukor, olivový olej, soľ a korenie.
 - Zálievku zmiešajte s teplou repou a nechajte chladiť v chladničke, aby sa dobre to rozležalo (cca 2 hodiny).
 - Medzitým si pripravte jogurtový dresing. Zmiešajte prelisovaný cesnak, s jogurtom, soľou, čiernym korením a nasekaným kôprom.
 - Po vychladení môžete servírovať.
 - Ideálne je jogurtový dresing navŕšiť na repu a posypať kôprom.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín