Recepty na domáce knedle 5x inak! Vyskúšajte kysnuté aj nekysnuté varianty.

Knedle sú tradičnou českou prílohou hlavne k omáčkam.

Veľa začínajúcich kuchárov sa ich bojí, ale chce to len dbať na určité zásady a zaručene sa povedú.

Pripravili sme si pre vás 5 jednoduchých receptov na žemľovú knedľu vrátane jedného pre celiakov.

Užite si to!

Variť vo vode alebo v pare?

  • Niekto knedle varí vo vode, iný zase v pare.
  • Jedným z rozdielov je vonkajšia štruktúra knedlí .
  • Pokiaľ knedlík varíte rovno vo vode, jeho vonkajšia strana bude lepkavá .
  • Varenie v pare vám poskytne peknú jednotnú štruktúru s malými prasklinkami .
  • Dôležitá je tiež doba varenia knedle , či už v pare alebo vo vode.
  • Ak sa knedle varia príliš dlho, stvrdnú .
  • Ak ich uvaríme a necháme v horúcej vode alebo prikryté v horúcom hrnci, knedľa sa stiahne a stvrdne .
  • Najprv zložte hrniec zo sporáka, potom zdvihnite pokrievku a vyberte knedle.
  • Nemalo by dôjsť k vyfúknutiu , vonkajšia šupka sa môže trochu zraziť, ale nie natoľko, aby to zmenilo skutočnú štruktúru knedle.

Žemľové knedle môžeme podávať ku klasickým omáčkam napr. kôprové, paradajkové, uhorkové. Ale vhodné sú aj k receptom s dusenou kapustou s mäsom či k mnohým druhom gulášov .

A ako vám naše dnešné recepty chutili? Napíšte nám do komentárov!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.