Už vás nebaví ako prílohu točiť zemiaky na x rôznych spôsobov stále dookola?
Potom vám určite prídu vhod naše lahodné recepty na batátové pyré, ktoré posunie váš pokrm minimálne o level vyššie.
Vyskúšajte variant s mrkvou, javorovým sirupom či orestovanými lístkami šalvie.
Pochutnáte si!
Naše recepty
Ako z batátov pripraviť pyré?
Existuje niekoľko spôsobov, ako batáty roztlačiť, akonáhle sú uvarené. Každá technika povedie k inej štruktúre:
- Šťuchadlo na zemiaky: Vďaka tomu získate objemnejšiu textúru v závislosti na tom, ako dlho ich stláčate.
 - Vidlička: Toto je skvelá alternatíva, pokiaľ nemáte šťouchadlo na zemiaky a tiež pokiaľ dávate prednosť mierne hrubej a robustnej štruktúre.
 - Kuchynský robot: Použitie kuchynského robota povedie k ultra hladkej štruktúre, ale uistite sa, že batáty nepremixujete, inak budú mať gumovú textúru.
 - Ponorný mixér: Získate jemnejšiu textúru ako pri použití šťouchadla na zemiaky, ale nie tak hladkú ako pri použití kuchynského robota.
 - Stolový mixér: Podobne ako pri kuchynskom robote to povedie k hladkej a krémovej štruktúre.
 
Na prípravu pyré sa vám môže hodiť ponorný mixér. Prečítajte si naše recenzie najlepších tyčových mixérov a zistite, kto vyhral v našom porovnaní!
Ďalšia variácia batátového pyré
- Na batátoch môžete nechať šupku , čo povedie k rustikálnejšej chuti.
 - Pre väčšiu chuť a krémovosť použite na pyré kokosové mlieko .
 - Namiesto varenia batátov ich skúste u piecť . Predhrejte rúru na 200 °C. V strednej miske premiešajte batáty s olejom, soľou a čiernym korením. Na plech vyložený papierom na pečenie položte batáty v jednej vrstve a pečte, kým nebudú hotové (cca 30 minút).
 - Na pyré pridajte pridajte nasekané orechy či ovocie .
 
A ako sa vám naše dnešné recepty na batátové pyré páčili? Napíšte nám do komentárov!

              
              
              
              
              
Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín