Výborná bábika s krémovou omáčkou z horčice je skvelou večerou pre celú rodinu. Mäso je neuveriteľne krehké a lahodné a omáčku ho povyšuje o ďalší level vyššie.
Čo budete potrebovať
- 2 bravčové bábiky, každá s hmotnosťou cca 500 g
 - 1 lyžička soli alebo podľa chuti
 - 1 lyžička korenia alebo podľa chuti
 - 2 lyžice olivového oleja
 
Na omáčku:
- 2 lyžice masla
 - 3 strúčiky nasekaného cesnaku
 - ¼ šálky kuracieho vývaru
 - 1 šálka smotany na šľahanie
 - 1 lyžička mletej horčice
 - 2 lyžice dijonskej horčice
 - ½ lyžičky sušeného tymiánu
 - 2 lyžičky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
 - ½ lyžičky soli alebo podľa chuti
 - ½ lyžičky korenia alebo podľa chuti
 
Postup
- Predhrejte rúru na 200 °C.
 - Bravčové mäso ochuťte 1 lyžičkou soli a korenia rovnomerne po celom obvode.
 - Vo veľkej panvici vhodnej do rúry rozohrejte olivový olej a bravčové bábiky opečte zo všetkých strán, asi 2 až 3 minúty z každej strany.
 - Preneste panvicu do predhriatej rúry a pečte 18-20 minút, alebo pokiaľ teplomer neukáže vnútornú teplotu 63 °C.
 - Bravčové bábiky preložte na doštičku a nechajte 10 minút odpočinúť.
 - V rovnakej panvici rozpustite maslo na strednom plameni.
 - Pridajte cesnak a restujte 30 sekúnd, kým nebude aromatický.
 - Na panvicu pridajte kurací vývar, smotanu, mletú horčicu, dijonskú horčicu, sušený tymián, petržlenovú vňať, soľ a korenie.
 - Všetko premiešajte, zoškrabnite opečené kúsky z dna panvice, stiahnite plameň na mierny a varte 8 až 10 minút, kým omáčka trochu nezhustne.
 - Bábiku naporciujte a podávajte s horčičnou omáčkou na zemiakovej kaši.
 - Podľa potreby ozdobte petržlenovou vňaťou.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín