Túto pečenú bábiku si jednoducho zvládnete pripraviť aj počas rušného pracovného týždňa a navyše si na nej skvele pochutnáte! Náplň zo špenátu, smotanového syra a šampiňónov jej dodáva jedinečnú chuť, ktorú si zamilujete.
Čo budete potrebovať
- 2 lyžice olivového oleja
- 200 g šampiňónov, nahrubo nakrájaných
- 6 – 8 šálok nakrájaného čerstvého špenátu
- 3 strúčiky cesnaku
- ½ lyžičky tymiánu
- ½ lyžice sójovej omáčky
- ⅓ šálky smotanového syra
- ½ šálky Panko strúhanky
- 1 bravčová bábika s hmotnosťou cca 700 g
- 1 lyžica dijonskej horčice
- soľ a korenie
Postup
- Predhrejte rúru na 230 °C.
- Na panvici rozohrejte 1 lyžicu olivového oleja.
- Pridajte šampiňóny, sójovú omáčku a cesnak a restujte asi 5 minút do zmäknutia (šampiňóny nevarte úplne dosucha, šťava pomáha udržať chudé bravčové mäso vlhké).
- Pridajte nakrájaný špenát a varte do zvädnutia.
- Odstráňte z ohňa a pridajte smotanový syr, pánko strúhanku a tymián a premiešajte.
- Náplň dajte do chladničky a nechajte úplne vychladnúť.
- Bravčovú bábiku rozrežte pozdĺžne napoly (ale nie na doraz) a otvorte ju ako knihu.
- Naklepte bravčové mäso tak, aby bolo rovnomerné (asi 1 cm) hrubé.
- Povrch bravčového mäsa potrite vychladnutou náplňou, zrolujte a zaistite špáradlami.
- Zmiešajte dijonskú horčicu s 1 lyžicou olivového oleja a potrite bábiku.
- Dochuťte soľou a korením.
- Pečte asi 25-30 minút, kým teplota nedosiahne 57 °C.
- Grilujte ďalších 5 minút alebo pokiaľ bábika nezhnedne a vnútorná teplota nie je 63 °C.
- Pred krájaním nechajte 5 minút odpočinúť.
- Nechajte si chutiť!

Ak ste milovníci húb, určite oceníte aj naše chutné recepty na šampiňóny plnené syrom 5x inak. Lepšie už byť nemôžu!

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín