Luxusné rezy, ktoré sú jemné, chutné a skvele vyvážené. Znie to skvele? Tak si ich poďte pripraviť. Je to hračka!
Čo budete potrebovať
- 5 bielkov
 - 5 žĺtkov
 - 5 lyžíc bieleho cukru
 - 5 lyžíc tortovej múky
 - 12 g prášku do pečiva
 - 12 g vanilkového cukru
 - 150 ml oleja
 - 150 ml vody
 - 2 lyžice kakaového prášku
 
Na čokoládový puding:
- 80 g čokoládového pudingu v prášku
 - 1 l mlieka
 - 3 lyžice bieleho cukru
 - 12 g vanilkového cukru
 
Na polevu:
- 500 g kyslej smotany
 - 50 g šľahačky v prášku
 - strúhaná čokoláda
 
Postup
- Rúru predhrejte na 180 °C.
 - Pripravte si plech s rozmermi 43 × 37,6 cm a vyložte ho papierom na pečenie.
 - Vyšľahajte žĺtky s cukrami do krémova.
 - Potom pomaly pridávajte olej, vodu, múku, prášok do pečiva a kakao.
 - V samostatnej miske ušľahajte bielky a opatrne ich vmiešajte do cesta. T
 - cesto nalejte na plech.
 - Pripravte si puding podľa návodu na obale.
 - Akonáhle puding vychladne, pridajte ho do cesta na rezy – jednu polievkovú lyžicu.
 - Pečte 15 minút alebo kým nevyjde špáradlo vložené do stredu rezov čisté.
 - Buchtu nechajte úplne vychladnúť.
 - V inej mise šľahajte kyslú smotanu a šľahačku v prášku.
 - Keď je krém tuhý, pridajte poriadnu vrstvu na rezy.
 - Posypte postrúhanou čokoládou a nechajte aspoň 4 hodiny vychladiť v chladničke.
 

Ak doma nemáte kvalitný šľahač, možno sa vám budú hodiť naše recenzie na tie najlepšie elektrické šľahače . Kto vyhral v našom porovnaní?

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín