Týmito kysnutými veľkonočnými zajačikmi potešíte najmä tie najmenšie. Čo tak ako špeciálna výslužka pre koledníkov?
Ingrediencie
- 500 g polohrubej múky
 - 1/4 l mlieka
 - 2 žĺtky
 - 120 g masla
 - 80 g medu
 - 30 g droždie
 - štipka soli
 - citrónová kôra
 - bielok na potretie
 
Postup
- Vytvoríme kysnuté cesto – pomôcť vám môže domáca pekáreň.
 - Po vykysnutí z cesta tvarujeme zajačikmi podľa obrázkov alebo aj judáša.
 - Opäť necháme kysnúť na plechu, potrieme bielkom a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C.
 - Vychladnutým zajačikom vytvoríme oči pomocou čokolády.
 

Náš tip: Ochutnajte tiež niektorý z našich receptov na veľkonočný bochník .

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín