Chutné mäkké pečivo so zaujímavou kombináciou chutí.
Ingrediencie:
- 1 a 3/4 šálky hladkej múky
 - 1/2 šálky masla
 - 3/4 šálky cukru
 - 2 PL medu
 - 1 vajce
 - 1/2 čajovej lyžičky čistého vanilkového extraktu
 - 1 a 1/2 čajovej mletého zázvoru
 - 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
 - 1/8 čajovej lyžičky soli
 - 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice
 - 1/4 čajovej lyžičky mletého klinčeka
 - 1/4 čajovej lyžičky mletého muškátového orieška
 
Poleva
- 2 šálky práškového cukru
 - 1 čajová lyžička čistého vanilkového extraktu
 - 3 PL mlieka
 - šťava z polovice pomaranča
 - štipka mletého klinčeka
 
Postup:
- Predhrejte si rúru na 200°C.
 - Vo veľkej mise utrite maslo, cukor a med.
 - Pridajte vajcia, vanilku a vyšľahajte.
 - V samostatnej mise zmiešajte zvyšné suché prísady a potom ich opatrne vmiešajte do mokrej zmesi, kým sa dobre nespoja.
 - Rukami z cesta vyvaľkajte guličky a položte ich na papierom na pečenie vyložené plechy.
 - Zázvorové pečivo pečte 8-10 minút alebo kým povrch nie je pevný a nezačne praskať.
 - Pred polievaním polevou nechajte pečivo úplne vychladnúť.
 - V miske zmiešajte ingrediencie na polevu a následne každý kúsok cukroviniek ponorte hore dnom do misky s polevou alebo ho pomocou cukrárskeho štetca potrite tenkou vrstvou polevy.
 - Cukrovie s polevou nechajte stuhnúť.
 

Okrem receptov na zázvorové pečivo, môžete škoricu použiť aj pri príprave voňavého škoricového pečiva !

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín