Chuťovo veľmi zaujímavé vianočné pečivo, ktorému zmes rozmanitého korenia zároveň dáva aj nevšednú vôňu. Vyskúšajte, uvidíte, že na ňom nie je nič zložité!
Ingrediencie:
- 3 šálky burizónov
 - 1 šálka datlí bez kôstky
 - 1 PL mletého ľanového semienka
 - 3 PL teplej vody
 - 3 PL avokádového oleja
 - 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
 - 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice
 - 1/2 čajovej lyžičky mletého zázvoru
 - 1/8 čajovej lyžičky mletého bieleho alebo čierneho korenia
 - štipka soli
 
Postup:
- V malej miske zmiešajte mleté ľanové semienko s teplou vodou. Nechajte aspoň 15 minút odstáť.
 - Do kuchynského robota vložte burizóny, datle, olej, vanilku, škoricu, zázvor, korenie, soľ a ľanovú zmes.
 - Spracovávajte 2 až 3 minúty, kým sa cesto nespojí do guličky.
 - Na papieri na pečenie vytvarujte z cesta valček dlhý asi 12 cm.
 - Valček potom zabaľte do potravinovej fólie a vložte na niekoľko hodín do mrazničky.
 - Predhrejte si rúru na 170°C.
 - Plech vyložte papierom na pečenie.
 - Valček nakrájajte na približne pol centimetra hrubé plátky.
 - Burizonové pečivo pečte na plechu s papierom na pečenie približne 10 minút.
 - Ak chcete, môžete pred upečením vrchnú časť cukroviniek ozdobiť kandizovaným ovocím.
 

Kandizované ovocie využijete aj pri príprave ďalších vianočných pochúťok. Inšpirujte sa našimi receptami na pečivo z kandizovaného ovocia .

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín