Pripravte si tento skvelý recept, ktorý môžete podávať vo všedné dni, ale skvele bude chutiť aj pri slávnostnejších príležitostiach.
Ingrediencie
- 1 šálka múky
 - 1 čajová lyžička prášku do pečiva
 - ½ čajovej lyžičky soli
 - 5 vajec
 - ½ šálky kryštálového cukru
 - ¼ šálky hnedého cukru
 - ⅓ šálky cmaru
 - 2 čajové lyžičky vanilky
 - 1 šálka + 2 polievkové lyžice práškového cukru
 - 250 g lučiny
 - 6 polievkových lyžíc masla (zmäkčeného)
 - 2 polievkové lyžice rumu
 - 2 šálky jahôd (nakrájaných na plátky)
 
Postup
- Rozohrejte rúru na 160 °C.
 - Plech na pečenie vyložte papierom na pečenie a odložte nabok.
 - V malej miske rozšľahajte múku, prášok do pečiva a soľ. Rovnako odložte bokom.
 - Oddeľte žĺtky od bielkov a bielky vyšľahajte do peny (potrvá to asi 5 minút).
 - Do snehu z bielkov pridajte kryštálový cukor a šľahajte ďalšie 2 minúty, kým sneh poriadne nestuhne. Odložte bokom.
 - V ďalšej miske rozšľahajte vaječné žĺtky, pridajte do nich cukor a šľahajte ďalej, kým sa všetko neprepojí.
 - Pridajte zmes s múkou, cmarom a 1 lyžičku vanilky. Šľahajte, kým sa všetky ingrediencie neprepoja.
 - Pridajte sneh z bielkov a jemne premiešajte pomocou lyžice.
 - Takto pripravené cesto rozprestrite na pripravený plech a pečte 15–20 minút, kým cesto nestuhne. Po upečení nechajte chladnúť asi 1 minútu.
 - Po tejto dobe poprášte čistú utierku, z oboch strán, práškovým cukrom a dajte ju na cesto. Zrolujte a nechajte úplne vychladnúť. Potrvá to asi 1 hodinu.
 - Medzitým v miske rozšľahajte lučinu a maslo tak, aby vznikla ľahká zmes. Šľahajte asi 4 minúty.
 - Pridajte ½ šálky práškového cukru, rum a zvyšnú lyžičku vanilky. Vyšľahajte do hladka.
 - Vychladené cesto rozbaľte, vyberte utierku a rovnomerne ho potrite pripravenou zmesou s lučinou.
 - Po celej ploche rozložte jahodové plátky a znova zrolujte.
 - Zabaľte do potravinovej fólie a vložte do chladničky na 8 hodín.
 - Po tejto dobe odstráňte fóliu a poprášte zvyšným práškovým cukrom.
 - Teraz môžete syrovú roládu s lučinou nakrájať a podávať.
 

Náplne syrových rolád môžu byť rôzne. Vyskúšať môžete napríklad aj recept na neobvyklé pesto .

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín