Pokiaľ milujete klasiku v podobe šunky a syra, skúste tieto dve obľúbené suroviny použiť na francúzsky toast.
Čo budeme potrebovať
- 8 plátkov bieleho toastového chleba
 - 4 lyžice majonézy
 - 300 g mozzarelly
 - soľ podľa chuti
 - mleté čierne korenie
 - 220 g šunky od kosti
 - 2 vajcia
 - 4 lyžice masla
 
Postup
- Jednotlivé plátky chleba potrieme majonézou.
 - Mozzarellu nakrájame na kolieska a rozložíme ich na 4 plátky chleba.
 - Na mozzarellu rozdelíme plátky šunky a zaklopíme druhou štvoricou chlebov.
 - Okraje odkrojíme a do misky alebo hlbšieho rozklepneme vajíčka.
 - Osolíme, okoreníme a rozšľaháme. Pripravené toasty v nich opatrne obalíme z oboch strán.
 - V panvici rozpustíme maslo a toasty na nich osmažíme.
 - Ešte teplé podávame. Kto chce, môže ich ešte posypať jemne nasekanou zelenou časťou jarných cibuliek.
 

Hrianky a toasty podávame vždy horúce, ihneď po príprave, pretože len tak sú chrumkavé a dobré. Pre lepší vzhľad aj chuť ich môžeme dozdobiť surovou zeleninou.

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín