Pripravte si toto ľahké čínske vegánske jedlo z rezancov, zeleniny a pikantnej omáčky. Je rýchle na prípravu a pritom chuťovo úplne dokonalé!
Ingrediencie
Na omáčku Chow Mein:
- 3 lyžice sójovej omáčky
 - 1 lyžica hoisin omáčky
 - 1 polievková lyžica ryžového vína alebo suchého sherry
 - 1,5 lyžičky cukru
 - 1 lyžička sezamového oleja
 - 1 lyžička omáčky sriracha (voliteľne)
 
Na vyprážané rezance:
- 3 strúčiky cesnaku, nakrájané nadrobno
 - 1 šalotka, nakrájaná na tenké plátky
 - 1 mrkva, nakrájaná na tenké prúžky
 - 1 červená paprika, nakrájaná na tenké prúžky
 - 1/2 bielej kapusty, nakrájanej
 - 1/2 hlavy brokolice, nakrájaná na malé ružičky
 - 1,5 šálky fazuľových klíčkov
 - 300 g ázijských pšeničných rezancov
 - 4 jarné cibuľky, nakrájané
 - sezamové semienka
 
Postup
- Pripravte si omáčku premiešaním všetkých ingrediencií.
 - Rozohrejte trochu oleja vo woku alebo v panvici na vysokej teplote.
 - Pridajte cesnak a cibuľu a opekajte asi 20 sekúnd, prehadzujte, aby sa zelenina nepripálila.
 - Pridajte brokolicu a mrkvu a opekajte ďalšiu minútu alebo dve.
 - Pridajte papriku, fazuľové klíčky a kapustu a pár minút opekajte.
 - Dobre premiešajte, aby sa všetko rovnomerne opeklo.
 - Rezance uvarte podľa návodu na obale – je potrebné ich namočiť vo vode alebo pridať rovno do panvice.
 - Pridajte omáčku chow mein a rezance, dobre premiešajte a podávajte!
 - Navrch dajte nakrájanú jarnú cibuľku a sezamové semienka.
 

 Vyskúšajte aj naše ďalšie tradičné recepty na čínske rezance , či už s mäsom alebo bez mäsa.
 Inšpirujte sa variantmi ryžových alebo vaječných rezancov, ktoré sú na prípravu ľahké a vo finále veľmi chutné!

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín