Táto pečená bábika je vynikajúcou večerou, ktorú navyše zvládnete pripraviť v jednej panvici! Bravčové mäso sa najskôr opečie na sporáku a potom sa dopečie v rúre spolu s jablkami a cibuľou. Dokonalá kombinácia chutí!
Čo budete potrebovať
- 500 g bravčovej bábiky
 - soľ a korenie
 - 1 lyžica olivového oleja
 - 2 lyžice masla
 - 3 veľké jablká nakrájané na hrubé plátky
 - 1 veľká cibuľa, nakrájaná
 - 1 lyžička tymiánu
 
Na omáčku:
- 1/4 šálky zeleninového alebo kuracieho vývaru
 - 2 lyžice javorového sirupu
 - 1 lyžica dijonskej horčice
 - 1 lyžička tymiánu
 
Postup
- Predhrejte rúru na 190 stupňov Celzia a dochuťte bravčovú bábiku soľou a korením.
 - Cibuľu a jablká nakrájajte na veľké plátky a dajte bokom.
 - Zmiešajte všetky ingrediencie na omáčku v malej miske a dajte bokom.
 - Rozpáľte veľkú liatinovú panvicu na stredne vysokom plameni.
 - Pridajte olivový olej a do stredu vložte ochutenú bravčovú bábiku.
 - Mäso zo všetkých strán opečte, aby získalo krásnu zlatohnedú farbu.
 - Bravčovú bábiku vyberte z panvice a dajte ju bokom.
 - Pridajte do panvice maslo.
 - Pridajte jablká a cibuľu a posypte tymianom.
 - Varte, kým nezačnú jablká mäknúť.
 - Odstráňte z tepla.
 - Umiestnite bravčovú bábiku na jablká a cibuľu v panvici.
 - Bábiku zalejte omáčkou.
 - Panvicu vložte do rúry a pečte 25 minút alebo pokiaľ nebude bábika prepečená. Vyberte z rúry a pred krájaním nechajte bábiku 5 minút odpočinúť.
 - Užite si to!
 

Máme pre vás aj ďalšie výborné recepty na bravčovú bábiku , ktoré si zamilujete. Inšpirujte sa!

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín