Bábika nakrájaná na plátky, ľahko obalená v ochutenej strúhanke, orestovaná a nakoniec varená v delikátnej omáčke zo šampiňónov je jednoduchá na prípravu a navyše na ňu potrebujete len pár základných ingrediencií.
Čo budete potrebovať
- 2/3 šálky kuracieho vývaru
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 1/4 lyžičky sušeného rozmarínu
- 1/4 lyžičky soli
- 1/8 lyžičky čierneho korenia
- 230 g bravčovej bábiky, nakrájané na 4 kusy
- 1 lyžica ochutenej strúhanky
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 a 1/2 šálky šampiňónov, nakrájaných na plátky
- čerstvý petržlen na podávanie
Postup
- Zmiešajte vývar a paradajkový pretlak.
- Vmiešajte rozmarín, soľ a korenie.
- Nakrájajte bábiku na 2,5 cm plátky
- Mäso zľahka potrite strúhankou.
- Vo veľkej panvici rozohrejte olej na stredne vysokom plameni.
- Pridajte bábiku a restujte do zlatohneda, počas toho raz otočte.
- Vyberte mäso z panvice.
- Znížte teplotu na strednú.
- Pridajte šampiňóny a restujte 3 minúty alebo pokiaľ ľahko nezhnednú.
- Vráťte mäso na panvicu a pridajte zmes vývaru a pretlaku.
- Znížte plameň na minimum, zakryte a varte 2 až 4 minúty alebo pokiaľ nie je bravčové mäso uprostred svetlo ružové.
- Odstráňte z panvice.
- Zvýšte plameň na vysoký a varte omáčku 2 až 3 minúty alebo kým sa nezredukuje a mierne nezhustne.
- Bravčovú bábiku podávajte s omáčkou a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Pripravili sme si pre vás aj ďalšie luxusné recepty na bravčovú bábiku 6x inak, ktoré jednoducho musíte vyskúšať!

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín