Toto je najlepší recept na pečenú bravčovú bábiku všetkých čias! Mäso pečené s cesnakovo-bylinkovým maslom do šťavnatej dokonalosti je úplná delikatesa a vy už nebudete chcieť bábiku pripravovať inak.
Čo budete potrebovať
- ½ lyžice oleja
 - 700 g bravčovej bábiky
 - štipka soli
 - štipka korenia
 - 3 lyžice zmäknutého masla
 - 2 strúčiky cesnaku, nasekané
 - 3 vetvičky čerstvých byliniek rozmarín a tymián), voliteľne
 - 30 g korenia pozri nižšie
 
Na zmes korenia:
- 1 lyžica sušenej petržlenovej vňate
 - ½ lyžice sušenej pažítky
 - 1 lyžička sušeného cesnaku
 - 1 lyžička sušenej cibule
 - ½ lyžičky sušeného kôpru
 - ½ lyžičky soli
 - ¼ lyžičky mletého čierneho korenia
 
Postup
- Zahrejte rúru na 175 °C.
 - Plech s okrajom vyložte alobalom.
 - Rozpáľte olej vo veľkej panvici na stredne vysokom plameni.
 - Bravčovú bábiku zľahka osoľte a okoreňte a potom ju na rozpálenej panvici opekajte 1–2 minúty zo všetkých strán.
 - V malej miske roztlačte maslo, pridajte zmes korenia a cesnak a premiešajte.
 - Opečenú bravčovú bábiku položte na vyložený pekáč.
 - Namažte bravčové mäso ¾ maslovej zmesi.
 - Ak používate čerstvé bylinky, zastrčte ich vedľa mäsa.
 - Z alobalu vytvorte stan, v ktorom bude bábika a utesnite.
 - Pečte bravčové mäso v horúcej rúre po dobu 12-20 minút, kým najhrubšia časť nezaznamená vnútornú teplotu 57 °C.
 - Opatrne vyberte bravčové mäso z rúry a otvorte alobal.
 - Potrite bravčové mäso zvyšnou maslovou zmesou, potom vráťte do rúry a pečte odkryté 5–10 minút, kým najhrubšia časť bravčového mäsa nezaznamená vnútornú teplotu 63°C.
 - Nechajte mäso 5 minút odpočívať na pulte a potom ho nakrájajte na podávanie.
 


Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín