Luxusná cuketová omáčka s mandľami, kaparmi a citrónom, ktorá vás úplne nadchne! Je zdravá, vynikajúca a zároveň jednoduchá na prípravu. Užite si ju!
Ingrediencie
- ½ šálky plátku mandlí
- 2-3 lyžice olivového oleja (voliteľne)
- 450 g cukiet, nakrájaných na tenké plátky
- 30 g bazalky
- 1 veľký strúčik cesnaku
- kôra z 1 citróna + 2 lyžice šťavy
- 2 lyžice scedených kaparov
- 2 lyžice lahôdkového droždia (voliteľne)
- čierne korenie, podľa chuti
- soľ, podľa chuti
- 300 g cestovín
Postup
- Plátky mandlí nasucho opražte na malej panvici dozlatista.
- Dajte bokom.
- Vo veľkej nerezovej panvici rozohrejte 1 polievkovú lyžicu oleja.
- Akonáhle sa olej začne trblietať, pridajte plátky cukety.
- Rýchlo ich s olejom premiešajte.
- Pokiaľ nechcete použiť olej, môžete namiesto toho cukety napariť.
- Cukety restujte na strednom ohni za častého miešania, kým všetky nespriehľadní a miestami neskaramelizujú.
- Odložte panvicu stranou.
- Dajte polovicu mandlí (zvyšok si nechajte na ozdobu), uvarené cukety, olivový olej (ak používate), 2/3 bazalky (nejakú si nechajte na ozdobu), cesnak, citrónovú kôru a šťavu (začnite s 1 polievkovou lyžicou, potom predstáv), kapary, lahôdkové droždie a štipku korenia a soli do kuchynského robota.
- Rozmixujte do hladka a dochuťte korením podľa chuti.
- Cestoviny uvarte a tesne predtým, než budete pripravení ich scediť, uschovajte si 1 šálku vody.
- Dajte cuketovú omáčku do hrnca, pridajte dostatok horúcej vody na z cestovín (možno ju nebudete potrebovať celú), aby sa omáčka uvoľnila, a potom premiešajte s uvarenými cestovinami.
- Dobre premiešajte.
- Dochuťte, rozdeľte do misiek a ozdobte zvyšnými mandľovými plátkami a bazalkou.

Hľadáte jedlo, ktoré budete mať na stole do pol hodinky a pritom zasýti celú rodinu? Recepty na cestoviny so špenátom sú tou pravou voľbou! Môžete do nich použiť akýkoľvek syr alebo to, čo máte práve doma.

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín