Hľadáte recepty na držkové polievky? Tak to ste tu správne.
Niektorí ich milujú a niektorí neznáša, pravdou ale je že držky sú obľúbené po celom svete.
Dneska si ukážeme ako klasické recepty, tak aj tie zo sveta a nakoniec aj stále obľúbenejší vegetariánsky recept z hlivy ustricovej.
Naše recepty
Čo sú to držky a prečo ich jesť?
Sú to žalúdky hospodárskych zvierat, u nás sa najčastejšie využívajú tie kravské, ale vo svete sa môžete bežne stretnúť s ovčími, kozími či jelenými žalúdkami.
Držky majú veľmi málo kalórií v porovnaní s hovädzím alebo bravčovým mäsom. Sú tiež výborným zdrojom vitamínu B12, železa, vápnika a bielkovín.
Ďalšou skvelou výhodou je ich veľmi nízka cena.
Ako sa vám páčili recepty na držkové polievky a ktorú z nich ochutnáte ako prvú?