Ochutnali ste už niekedy recept na gulášovú polievka s restovanou slaninou? Alebo ako sa jej inak hovorí anglická gulášová polievka?
Pokiaľ nie, tak u nás máte jedinečnú príležitosť si ju vychutnať.
Postupy sú jednoduché a chuť je návyková, takže pozor!
Pripravíte si ju s nami?
Naše recepty
Ako najlepšie uvariť polievku v pomalom hrnci?
Ako som už avizovala vyššie, polievky a nielen gulášová, je ešte lepšie keď sa môže pripraviť v pomalom hrnci. Tu je niekoľko tipov, ako dobré urobiť ešte lepším.
Ingrediencie na okamžité pridanie
Niektoré ingrediencie ťažia z dlhšej doby varenia viac ako iné. Tieto prísady dajte do pomalého hrnca hneď zo začiatku:
• Zelenina – cibuľa, koreňová zelenina ako zemiaky a mrkva, tekvica, paradajky, zeler, karfiol a brokolica
• Mäso – Chudé kusy z pliecka a zadného hovädzieho, jahňacieho, kozieho, bravčového, celých kurčiat, kuracích stehien
• Korenie – Väčšina korenia by mala byť pridaná na začiatku varenia, aj keď napríklad rozmarín môže počas najdlhšej doby varenia zhorknúť a je lepšie keď sa pridá až na konci.
Ingrediencie na pridanie na konci
Sú to ingrediencie, ktoré by nevydržali hodiny varenia a pomaly vareným pokrmom dodajú čerstvú chuť. Počas posledných 30-45 minút varenia pridajte všetky nasledujúce ingrediencie.
• Zelenina – Mäkšia zelenina ako hrášok, kukurica, paprika a špenát.
• Mäso – Kuracie prsia, ryby a ďalšie morské plody. Na konci varenia skontrolujte, či sú kuracie prsia prepečené, a pokiaľ sú uprostred ešte ružové, dajte im trochu viac času.
• Ďalšie – ryža, rezance a ďalšie cestoviny.
• Mliečne výrobky – Mlieko, jogurt, kyslá smotana, smotanový syr. Kokosové mlieko je tiež najlepšie pridať na záver.
Všetky ingrediencie nakrájajte na rovnakú veľkosť
Tým je zaistené, že sa všetky ingrediencie uvaria v podstate rovnakou rýchlosťou.
Použite menej tekutiny
V pomalom hrnci dochádza k veľmi malému odparovaniu. Pokiaľ pripravujete bežný recept na polievku, je pravdepodobné, že nebudete musieť použiť všetku požadovanú tekutinu. Vložte všetky ingrediencie do pomalého hrnca a potom ich zalejte vývarom. Vývar by mal pokrývať prísady približne o 1 cm. Pokiaľ máte na konci varenia prebytočnú tekutinu, na posledných 30 minút odoberte pokrievku, aby sa časť odparila.