V tomto recepte nájdete, okrem nivy, ďalšie dva druhy syra a zaujímavú chuť karí.
Vyskúšajte tento jednoduchý recept, ktorý bude chutiť všetkým.
Ingrediencie
- 230 g taveného syra
 - 1 šálka syra čedar (nastrúhaného)
 - ½ šálky nivy (rozdrobené)
 - 1 polievková lyžica masla
 - 1–1,5 čajovej lyžičky kari prášku
 - ½ šálky pekanových orechov (nasekaných najemno)
 - 2 polievkové lyžice čerstvej petržlenovej vňate (namleté)
 
Postup
- V miske rozmixujte smotanový syr do hladka. Pridajte do neho čedar a nivu. Všetko prikryte potravinovou fóliou a vložte do chladničky na 2 hodiny.
 - Medzitým, na malej panvici, rozpustite maslo a vmiešajte doň karí prášok. Restujte 1–2 minúty.
 - Pridajte pekanové orechy a restujte ďalšiu minútu.
 - Primiešajte petržlen, odstráňte z tepla a nechajte mierne vychladnúť.
 - Vychladenú syrovú zmes vyberte z chladničky a rozdeľte na polovicu. Z každej polovice vytvorte dva rovnaké valce.
 - Každý z valcov obaľte v zmesi s pekanovými orechmi a môžete podávať.
 - Servírujte s medom a obľúbenými krekermi či ovocím.
 

Orechy môžete mať po ruke celý rok. Inšpirujte sa návodom na zaváranie orechov .

Katalóg ingrediencí
Bylinky
Korenie
Plodiny
Syry
Huby
Aditíva potravín