Jednoduché arašidové pečivo

Jednoduché arašidové pečivo

Cukroví nemusíte pripravovať vždy len z arašidového masla, ale aj z arašidovej múky alebo jemne namletých arašidov.

Ingrediencie:

  • 150 g hladkej múky
  • 100 g arašidovej múky či jemne namletých arašidov.
  • 100 g cukru
  • 100 g masla
  • práškový cukor na obalenie

Postup:

  • Maslo nakrájajte na kúsky a zmiešajte s hladkou múkou.
  • Pridajte cukor a arašidovú múku alebo jemne namleté arašidy.
  • Rukami dobre prehneťte a potom na doske vypracujte na cesto.
  • Krehké cesto prikryte potravinovou fóliou a dajte ho do chladničky aspoň na hodinu odpočinúť.
  • Po uplynutí tejto doby cesto a vytvarujte guličky.
  • Snažte sa, aby všetky mali rovnakú hmotnosť a tvar.
  • Po vytvarovaní arašidové pečivo namočte do práškového cukru a položte na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Pečte ich v rúre asi 15 minút na 160 °C.
Arašidové guličky obalené v práškovom cukre.
zdroj: blog.giallozafferano.it

Okrem arašidovej múky môžete pri pečení cukroviniek využiť tiež múku ražnú. Načerpajte inšpiráciu z našich receptov na vianočné pečivo z ražnej múky !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.